Heips taas tänne bloginkin puolelle!
Tein tuossa kesän aikana mammalleni appelsiini-kermakakun ja hän piti siitä, joten hän kysyi,jos voisin tehdä niitä hänelle pakkaseen. Tänään päätin tehdä niitä, kun ei ollut muutakaan. Tein kaksi kappaletta kakkuja. Kakut onnistuivat minusta ainakin väriltä hyvin. Huomenna pääsee maistamaan miltä se maistuu, mutta tiedän jo valmiiksi, että se on hyvää ja vähän erilaista mitä muut kuivatkakut. Löysin ohjeen yhden foorumin kautta ja olin syönyt joskus aiemminkin tuollaista kakkua, jota meillä oli myynnissä 9lk myyjäisissä. Foorumissa sanottiin, että kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja olen myös itse huomannut sen. Pistän ohjeen tuohon alapuolelle, että tekin voitte testata sitä.
2munaa
1½ dl sokeria
2dl kuohukermaa
100g voita
1½ dl appelsiinimarmeladia (itse olen laittanut kokonaisen purkillisen, jossa on 230g)
2tl vaniliinisokeria
½ rkl kaardemummaa
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175°C 50min
Tuossa yläpuolella on vielä kuva, jossa kakut näkyvät. Seuraavassa postauksessa ollaan luultavasti taas koulu juttujeni parissa. Nähdään taas seuraavassa postauksessa.
~Iida
p.s jossain vaiheessa tulee postausta Lontoosta, sillä lähden 11.9 sinne. Yritän kertoa tarkemmin silloin matkastani, joten kannattaa pysyä linjoilla tai liittyä lukijaksi, jolloin pääset näkemään ensimmäisten joukossa postauksen :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Risuja ja ruusuja saa antaa :)